Archive for 30-11-2014

WIS publieksprijs bekend

Tijdens de eerste battle van de WaterAlliance Innovation Stimulation Award op het Waterforum jaarcongres is het bedrijf Metalmembranes met de eer gaan strijken.

Door een metalen plaat onder te dompelen in een elektrochemisch plasma kan Metalmembranes in tien minuten een flexibel, keramisch membraan maken. De bezoekers van het Waterforum Jaarcongres in Rotterdam verkozen op 18 november deze vondst als beste innovatie. Runner-up was de Hydrowashr, een extreem zuinig handenwas- en droogsysteem.

winnaar Metalmembranes-250px

Lees meer informatie over het congres en dit onderdeel van het programma op de website van Waterforum http://www.waterforum.net/Nieuws/8442-Metalmembranes-wint-eerste-slag-om-innovatieprijs

Een sfeerimpressie en interviews met WIS deelnemers vindt u hier

De WIS, in het leven geroepen door netwerkorganisatie Water Alliance, is een onderscheiding voor bedrijven die een bijzondere watertechnologische innovatie op de markt hebben gebracht. De prijs wordt in 2015 uitgereikt, na een oordeel van een vakjury en twee publieksrondes. De prijs bestaat, naast de eer, uit 10.000 euro aan promotie-activiteiten toegekend door de WaterAlliance.

DSC_1243

Alle WIS-deelnemers zijn gefilmd op de eventslocatie (SS Rotterdam). Binnenkort hier een link naar de interviews.

De finale van de WIS battle kunt u bijwonen op WaterLink in Leeuwarden op 15 januari 2015. Kosten daarvoor slechts een symbolische 50 euro voor het goede doel, meer dan 300 deelnemers uit de watersector.  Aanmelden kan hier

 

Themaleider WaterLink

Sidekick Service is gevraagd de coordinerende rol op zich te nemen voor de invulling en uitvoering van een van de Themasessies van het grote symposium WaterLink dat in Leeuwarden op 15 januari 2015 zal gaan plaatsvinden.

waterlink

CEW, CIV-water, H2O jobs, National Watertraineeship, NWP/YEP water en Wetsus Academy dragen dit thema onder de titel:

Sluit aan op de arbeidsmarkt van de toekomst!

Tijdens deze workshop wordt u geinformeerd over de veranderingen op de Arbeidsmarkt in2015. U kunt aansluiten bij verschillende onderwerpen voor informatie en discussie. Voortbordurend op het ochtendprogramma is in deze workshop elk onderdeel onderwerp van een tafel. Die tafels hebben een gespreksleider die met u het onderwerp verder verkent. U kunt uw voorkeur voor een tafel opgeven als u zich aanmeldt voor onze workshop via de WaterLink website. Wees er snel bij want vol is vol.

De gespreksonderwerpen aan de tafels zijn:

 • Kiezen voor internationaal talent : door Wetsus Acadamy en NWP-YEP water olv Afke van der Woude
 • Cocreeren doe je samen: door CEW olv Ruth Rottine-Weidenaar
 • Waar haal ik personeel vandaan?: door H2O jobs en National Watertraineeship olv Jaap Feil
 • Om- en bijscholing voor uw bedrijf: door CIV-water olv Yolanda Kuiper

Meer informatie en inschrijven voor deze workshop en andere onderdelen van WaterLink

www.wateralliance.nl/waterlink

#WIS2015: eerste battle

Op 18 november vindt tijdens het WaterForum Jaarcongres op de SS Rotterdam de eerste battle plaats van de WIS editie 2015.

unnamed

Maar liefst 9 watertechnologie innovaties passeren de revue. De pitchers zijn

 1. CelluCycle door Coos Wessels
 2. BUCOtank FRP tank opslagsysteem door Robert van der Kamp
 3. H2gO app door Bouke Siebenga
 4. TurboTec® door Luchien Luning
 5. Silco®sensor door Peter van der Linde
 6. HydrowashrHW20001 door Jan Melein
 7. Predictive maintenance oplossing door Henk van Haaster
 8. MSE-501 ontgeuring door Mark Hentschke
 9. Metalmembranes door Hans Henk Wolter

De inzet van deze eerste battle is, naast de eer uiteraard, de publieksprijs die zal worden uitgereikt door de directeur van de WaterAlliance.

De finale vindt plaats op WaterLink in Leeuwarden op 15 januari. Tijdens die finale zal een deskundige jury de pitches beoordelen en de winnaar bekend maken.