Archive for Nieuws

CVS congres 2015: buiten de lijntjes kleuren

Ieder jaar organiseert de Stichting Colloquium Vervoersplanologisch Speurwerk (CVS) eind november een tweedaags congres op het gebied van de verkeers- en vervoersplanologie: het CVS. Het CVS is bedoeld als ontmoetingsplaats voor onderzoekers, beleidsmakers en anderen met belangstelling voor vraagstukken op het snijvlak van verkeer, vervoer en ruimtelijke ordening. Nieuwe inzichten en ideeën worden er gepresenteerd en bediscussieerd.

Dit jaar vindt het CVS congres in Antwerpen plaats, op 19 en 20 november. Alle papers zijn inmiddels ingediend. Er zijn ruim 100 deelnemers geregistreerd. Sidekick Service is ondersteunend aan het CVS bestuur en gastvrouw/vraagbaak tijdens de uitvoering van het congres. Een hele (en leuke) klus!

CVS

HydroLogic hackahon 2015: wees er snel bij!

HydroLogic organiseert op 12 en 13 december een hackathon voor 3e en 4e jaars ICT studenten van Hogescholen. Windesheim en de Haagse Hogeschool zijn al aangemeld. Utrecht, Amsterdam en Rotterdam volgen ongetwijfeld.

Wil je meedoen met de hackathon registreer je dan via hackathon2015.nl

Inzet is hoog: prijs 4 dagen met je team naar New York

Wees er snel bij, slechts 30 plaatsen beschikbaar!

 

 

Sensoren en Watertechnologie: meetpunt 2015

Jl juni vond in Leeuwarden het WaterCampus Business Cafe Sensoren en Watertechnologie: Meetpunt 2015. De huidige stand van zaken in het gebruik van sensoren in het werkveld van de watertechnologie werd geschetst door Hilde Prummel (directeur WLN) en de meest in het oog springende projecten van dit moment passeerden daarna de revue. De zaal zat tjokvol, en meer dan de helft van de aanwezigen was voor het eerst bij een WaterCampus Business Cafe aanwezig. Zo konden volop contacten worden gelegd als basis voor nieuwe samenwerkingen!

DSC_1987

De deelnemers uit overheidsorganisaties, bedrijfsleven en kennisinstellingen werden tijdens het tweede gedeelte van dit event dmv stellingen en toelichtingen vanuit het deskundigenpanel uitgedaagd voor een pittige discussie. De visie op het gebruik en de toepassing van sensoren in de watertechnologie wereld verschilt hier en daar, maar het onderwerp liet geen van de aanwezigen ongemoeid en alle deelnemers waren actief betrokken. Verschuilen kon men zich niet: na elke stelling moest een ja/nee vak worden gekozen en werd om een toelichting gevraagd. Uiteindelijk stond men eensgezind in het vak Ja als antwoord op de vraag of toepassing van sensoren zinvol is.De discussie werd vakkundig geleid door Alex Berhitu, business developer van de WaterAlliance.

DSC_1993

Tijdens de borrel na afloop werd er nog een hele tijd nagepraat. Het organisatie team kijkt met genoegen terug op dit event. Wellicht ontmoeten we elkaar bij een volgend WaterCampus Business Cafe in Leeuwarden. U bent van harte welkom en deelname is altijd gratis.

Kijk op www.wateralliance.nl voor data en onderwerpen van de volgende edities.

DSC_1984

Mountainbiken voor arme boeren in Peru

Ben of ken je fanatieke mountainbikers in je omgeving? Wijs ze dan op dit fantastische initiatief van enkele samenwerkende organisaties. SidekickService is betrokken op het gebied van de promotie van social media.

Kijk voor alle informatie, data en prijzen op www.peruchallenge.nl

Zegt het voort! Of schrijf je meteen in!

Lama

http://www.dutchict.nl/nieuws/mountainbikers-opgelet-fiets-mee-met-de-peru-pachamama-challenge-in-2016/#

Sensoren en Water: Meetpunt 2015

Sidekick Service is gevraagd ism WLN voor de WaterAlliance inhoud te geven aan een van de WaterCampus Business Cafe’s die de WaterAlliance organiseert. Deze editie gaat over sensoren in de watertechnologie. Bent u werkzaam in de watersector en is werken met sensoren of ontwikkelen uw aandachtsgebied? Dan is dit event interessant voor u. Heeft u ideeen over hoe het implementeren van nieuwe technologieen in de watersector zou moeten plaatsvinden? Praat dan mee tijdens de discussie met een panel van deskundigen die er vanuit verschillende invalshoeken naar kijken: overheid, waterbedrijven, waterschappen en klein MKB. We nodigen u graag uit mee te helpen inhoud aan de discussie te geven!

Het programma van de dag en de teasers van de presentaties staan online:http://wateralliance.nl/event/watercampus-business-cafe-sensoren-in-de-watertechnologie/

Inmiddels hebben meer dan 60 geinteresseerden zich aangemeld. Deelname is gratis, aanvang met inlooplunch 12.30 uur, afsluiting met netwerkborrel, 17.00 uur.

Aanmelden? Bel of mail mij of stuur een mail naar info@wateralliance.nl

WIS winnaar: HydroWashr

Sidekick Service voerde ism de WaterAlliance op donderdag 15 januari 2015 tijdens het event WaterLink in Leeuwarden de finale van de WIS (WaterAlliance Innovation Stimulation Award) uit. Na een flitsende pitchronde werden de stemmen van het publiek geteld en beraadde de vakjury zich waarna de HydroWashr als winnaar uit de bus kwam.

Dit bedrijf ontwikkelde een innovatie waarmee bij toiletbezoek handen met een vooruitstrevende techniek zowel gereinigd als gedroogd worden, waarbij weinig water wordt verbruikt. Een tweede plaats was er voor het bedrijf Metalmembranes.

http://www.wateralliance.nl/what/news/hydrowashr-wint-wis-award-2015/3

winnaar

Volgend jaar is er weer een WIS. Er hebben zich al enkele potentiele kandidaten bij me gemeld. Innovatief in de watertechnologie en interesse? Neem contact op!

WIS publieksprijs bekend

Tijdens de eerste battle van de WaterAlliance Innovation Stimulation Award op het Waterforum jaarcongres is het bedrijf Metalmembranes met de eer gaan strijken.

Door een metalen plaat onder te dompelen in een elektrochemisch plasma kan Metalmembranes in tien minuten een flexibel, keramisch membraan maken. De bezoekers van het Waterforum Jaarcongres in Rotterdam verkozen op 18 november deze vondst als beste innovatie. Runner-up was de Hydrowashr, een extreem zuinig handenwas- en droogsysteem.

winnaar Metalmembranes-250px

Lees meer informatie over het congres en dit onderdeel van het programma op de website van Waterforum http://www.waterforum.net/Nieuws/8442-Metalmembranes-wint-eerste-slag-om-innovatieprijs

Een sfeerimpressie en interviews met WIS deelnemers vindt u hier

De WIS, in het leven geroepen door netwerkorganisatie Water Alliance, is een onderscheiding voor bedrijven die een bijzondere watertechnologische innovatie op de markt hebben gebracht. De prijs wordt in 2015 uitgereikt, na een oordeel van een vakjury en twee publieksrondes. De prijs bestaat, naast de eer, uit 10.000 euro aan promotie-activiteiten toegekend door de WaterAlliance.

DSC_1243

Alle WIS-deelnemers zijn gefilmd op de eventslocatie (SS Rotterdam). Binnenkort hier een link naar de interviews.

De finale van de WIS battle kunt u bijwonen op WaterLink in Leeuwarden op 15 januari 2015. Kosten daarvoor slechts een symbolische 50 euro voor het goede doel, meer dan 300 deelnemers uit de watersector.  Aanmelden kan hier

 

Themaleider WaterLink

Sidekick Service is gevraagd de coordinerende rol op zich te nemen voor de invulling en uitvoering van een van de Themasessies van het grote symposium WaterLink dat in Leeuwarden op 15 januari 2015 zal gaan plaatsvinden.

waterlink

CEW, CIV-water, H2O jobs, National Watertraineeship, NWP/YEP water en Wetsus Academy dragen dit thema onder de titel:

Sluit aan op de arbeidsmarkt van de toekomst!

Tijdens deze workshop wordt u geinformeerd over de veranderingen op de Arbeidsmarkt in2015. U kunt aansluiten bij verschillende onderwerpen voor informatie en discussie. Voortbordurend op het ochtendprogramma is in deze workshop elk onderdeel onderwerp van een tafel. Die tafels hebben een gespreksleider die met u het onderwerp verder verkent. U kunt uw voorkeur voor een tafel opgeven als u zich aanmeldt voor onze workshop via de WaterLink website. Wees er snel bij want vol is vol.

De gespreksonderwerpen aan de tafels zijn:

 • Kiezen voor internationaal talent : door Wetsus Acadamy en NWP-YEP water olv Afke van der Woude
 • Cocreeren doe je samen: door CEW olv Ruth Rottine-Weidenaar
 • Waar haal ik personeel vandaan?: door H2O jobs en National Watertraineeship olv Jaap Feil
 • Om- en bijscholing voor uw bedrijf: door CIV-water olv Yolanda Kuiper

Meer informatie en inschrijven voor deze workshop en andere onderdelen van WaterLink

www.wateralliance.nl/waterlink

#WIS2015: eerste battle

Op 18 november vindt tijdens het WaterForum Jaarcongres op de SS Rotterdam de eerste battle plaats van de WIS editie 2015.

unnamed

Maar liefst 9 watertechnologie innovaties passeren de revue. De pitchers zijn

 1. CelluCycle door Coos Wessels
 2. BUCOtank FRP tank opslagsysteem door Robert van der Kamp
 3. H2gO app door Bouke Siebenga
 4. TurboTec® door Luchien Luning
 5. Silco®sensor door Peter van der Linde
 6. HydrowashrHW20001 door Jan Melein
 7. Predictive maintenance oplossing door Henk van Haaster
 8. MSE-501 ontgeuring door Mark Hentschke
 9. Metalmembranes door Hans Henk Wolter

De inzet van deze eerste battle is, naast de eer uiteraard, de publieksprijs die zal worden uitgereikt door de directeur van de WaterAlliance.

De finale vindt plaats op WaterLink in Leeuwarden op 15 januari. Tijdens die finale zal een deskundige jury de pitches beoordelen en de winnaar bekend maken.

 

CVS-congres 20-21 november 2014

Net als vorig jaar voert Sidekick Service ondersteunende taken uit voor het bestuur van het CVS (Stichting Colloquim Vervoersplanologisch Speurwerk). Het jaarlijkse CVS-congres vindt in november plaats in Eindhoven.

Het CVS is bedoeld als ontmoetingsplaats voor onderzoekers, beleidsmakers en anderen met belangstelling voor vraagstukken op het snijvlak van verkeer, vervoer en ruimtelijke ordening. Nieuwe inzichten en ideeën worden er gepresenteerd en bediscussieerd. Het eerste CVS werd georganiseerd in 1974. In de loop der jaren zijn deze bijeenkomsten uitgegroeid tot een belangrijk podium waar onderzoeksresultaten uitgewisseld worden en tegelijkertijd interactie plaatsvindt tussen de onderzoekswereld en beleidsmakers. Inmiddels valt het CVS te kenmerken als hét vervoercongres van Nederland.

Sidekick Service voert praktische taken uit in de voorbereiding van dit congres, zoals het registreren van deelnemers, het controleren van de ontvangen papers, de badges, de ontvangst ter plekke etc. Gedurende de uitvoering van het congres is Sidekick Service aanwezig voor ontvangst en vragen van deelnemers.

meer informatie over het congres vindt u op de website van CVS 

boekje2008